Kuře na jablkách

Pečené kuře je výborná pochoutka, hodí se k bramborové příloze, k rýži i po studenu k pečivu. Vyzkoušeli jste už jak výborně chutná, když se kuře upeče společně s jablky?

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuře naporcujeme, omyjeme a okořeníme z obou stran. Cibuli nakrájíme na proužky. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky.
  2. Vezmeme velký pekáč s víkem, dáme na plotnu, rozehřejeme sádlo a dáme orestovat cibuli. Porce kuřete vložíme na orestovanou cibuli kůží dolů. Podlijeme vodou. Nahoru naskládáme plátky jablek.
  3. Dáme do trouby a pečeme déle na nižší teplotu, například na 140 stupňů, ale každá trouba peče jinak.
  4. Po hodině kuřecí porce otočíme a jablka zůstanou vespod. Pečeme další hodinu.
  5. Před koncem pečení odklopíme víko a grilujeme kůži dozlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 657.92 kcal | Protein: 37.57 g | Sacharidy: 22.09 g | z toho cukr: 13.38 g | Tuk: 45.87 g | z toho nas. MK: 7.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1718-kure-na-jablkach