Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve ve větším hrnci rozehřejte olivový olej a půlku množství másla. Osolená a opepřená kuřecí stehna osmahněte z obou stran dozlatova, přibližně 5 minut.
2.
Kuřecí stehna dejte stranou, přidejte druhou půlku másla a restujte cibuli do změknutí, přibližně 5 minut.
3.
Poté přidejte prolisovaný česnek a minutu osmahněte. Přidejte žampiony a další dvě minuty restujte. Poté přidejte červené víno a rajčatový protlak a nechte 5 minut redukovat.
4.
Poté přidejte tymián a kuřecí vývar. Přidejte zpátky odložená stehna a na mírném ohni duste přibližně 1 hodinu, dokud kuře není úplně měkké.
5.
Vyjměte kuře, zvyšte teplotu a zredukujte omáčku, dokud nemá konzistenci sirupu.
6.
Vraťte kuře zpět a podávejte. Vhodnou přílohou je například rýže nebo bramborová kaše.

Od: BunTom, 29.11.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas:
Množství: 4 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso, francouzská, z jednoho hrnce, low carb

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
721.56 kcal
Protein
52.59 g
Sacharidy
z toho cukr
8.46 g
2.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
53.04 g
19.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí