Kuře po lovecku

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve ve větším hrnci rozehřejte olivový olej a půlku množství másla. Osolená a opepřená kuřecí stehna osmahněte z obou stran dozlatova, přibližně 5 minut.
  2. Kuřecí stehna dejte stranou, přidejte druhou půlku másla a restujte cibuli do změknutí, přibližně 5 minut.
  3. Poté přidejte prolisovaný česnek a minutu osmahněte. Přidejte žampiony a další dvě minuty restujte. Poté přidejte červené víno a rajčatový protlak a nechte 5 minut redukovat.
  4. Poté přidejte tymián a kuřecí vývar. Přidejte zpátky odložená stehna a na mírném ohni duste přibližně 1 hodinu, dokud kuře není úplně měkké.
  5. Vyjměte kuře, zvyšte teplotu a zredukujte omáčku, dokud nemá konzistenci sirupu.
  6. Vraťte kuře zpět a podávejte. Vhodnou přílohou je například rýže nebo bramborová kaše.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 557.21 kcal | Protein: 33.48 g | Sacharidy: 7.24 g | z toho cukr: 3.98 g | Tuk: 38.48 g | z toho nas. MK: 11.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1191-kure-po-lovecku