Medové kuře s žampionovou rýží
- Přidat foto
-
Reklama
Nevíte, co připravit k nedělnímu obědu? Myslím, že stehýnko v marinádě z medu a žampionová rýže bude to pravé ořechové.
Reklama
Ingredience
příloha
Postup přípravy
1.
Očištěná stehna osolíme a podlijeme troškou vody, lehce zapečeme (cca 10 minut ve vyhřáté troubě na 180°C).
2.
Mezitím si z oleje, medu, sójové omáčky, soli, citrónové šťávy a česneku připravíme marinádu, kterou během pečení stehna pravidelně potíráme. Nešetříme.
3.
Stehýnka získají krásnou zlatohnědou barvu.
4.
Hotovou drůbež podáváme se žampionovou rýží.
5.
Žampionovou rýži si připravíme velmi jednoduše. Na pánvi si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, žampiony na malé kousky, zasypeme drceným kmínem a restujeme za stálého míchání alespoň 10 minut. Osolíme.
6.
Restované žampiony promícháme s vařenou či dušenou rýží a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Šárka75 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 27 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
716.22 kcal |
Protein |
36.93 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
70.52 g
5.36 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
30.15 g
8.23 g
|
Reklama
Reklama