Medové kuře s žampionovou rýží

  • Přidat foto

Nevíte, co připravit k nedělnímu obědu? Myslím, že stehýnko v marinádě z medu a žampionová rýže bude to pravé ořechové.

Ingredience

příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Očištěná stehna osolíme a podlijeme troškou vody, lehce zapečeme (cca 10 minut ve vyhřáté troubě na 180°C).
2.
Mezitím si z oleje, medu, sójové omáčky, soli, citrónové šťávy a česneku připravíme marinádu, kterou během pečení stehna pravidelně potíráme. Nešetříme.
3.
Stehýnka získají krásnou zlatohnědou barvu.
4.
Hotovou drůbež podáváme se žampionovou rýží.
5.
Žampionovou rýži si připravíme velmi jednoduše. Na pánvi si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, žampiony na malé kousky, zasypeme drceným kmínem a restujeme za stálého míchání alespoň 10 minut. Osolíme.
6.
Restované žampiony promícháme s vařenou či dušenou rýží a můžeme podávat.

Od: Šárka75, 13.3.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, rýže, drůbeží maso, houby, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
716.22 kcal
Protein
36.93 g
Sacharidy
z toho cukr
70.52 g
5.36 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.15 g
8.23 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.