Medové kuře s žampionovou rýží

Nevíte, co připravit k nedělnímu obědu? Myslím, že stehýnko v marinádě z medu a žampionová rýže bude to pravé ořechové.

Ingredience (4 x porce)

příloha

Postup přípravy

  1. Očištěná stehna osolíme a podlijeme troškou vody, lehce zapečeme (cca 10 minut ve vyhřáté troubě na 180°C).
  2. Mezitím si z oleje, medu, sójové omáčky, soli, citrónové šťávy a česneku připravíme marinádu, kterou během pečení stehna pravidelně potíráme. Nešetříme.
  3. Stehýnka získají krásnou zlatohnědou barvu.
  4. Hotovou drůbež podáváme se žampionovou rýží.
  5. Žampionovou rýži si připravíme velmi jednoduše. Na pánvi si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, žampiony na malé kousky, zasypeme drceným kmínem a restujeme za stálého míchání alespoň 10 minut. Osolíme.
  6. Restované žampiony promícháme s vařenou či dušenou rýží a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 716.22 kcal | Protein: 36.93 g | Sacharidy: 70.52 g | z toho cukr: 5.36 g | Tuk: 30.15 g | z toho nas. MK: 8.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2487-medove-kure-s-zampionovou-ryzi