Kuřecí steak na meduňce
Meduňka je aromatická bylina s vůní po citrónu. Většina z nás ji používá na čaj, sirup, zmrzliny, ale vyzkoušejte ji i při přípravě masa. Její chuť je podtržena citrónovou šťávou a máslem.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Maso si opláchneme, osolíme, opepříme.
                2.
                    V pánvi si rozehřejeme olej, steak opečeme z obou stran dozlatova. Zhruba 5 minut z každé strany.
                3.
                    Přidáme kousek másla, opláchnutou nakrájenou meduňku a citrónovou šťávu.  Necháme máslo jen rozpustit a meduňku krátce orestujeme.  Poté odstavíme z plotny, přikryjeme poklicí a necháme 2 minuty odpočinout.
                4.
                    Podáváme s opečenými brambory, hranolky, čerstvým chlebem, zeleninou nebo dresinkem.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 332.65 kcal | 
| Protein | 33.06 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 0.33 g 0.13 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 22.47 g 6.08 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

