Meduňka je aromatická bylina s vůní po citrónu. Většina z nás ji používá na čaj, sirup, zmrzliny, ale vyzkoušejte ji i při přípravě masa. Její chuť je podtržena citrónovou šťávou a máslem.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Maso si opláchneme, osolíme, opepříme.
V pánvi si rozehřejeme olej, steak opečeme z obou stran dozlatova. Zhruba 5 minut z každé strany.
Přidáme kousek másla, opláchnutou nakrájenou meduňku a citrónovou šťávu. Necháme máslo jen rozpustit a meduňku krátce orestujeme. Poté odstavíme z plotny, přikryjeme poklicí a necháme 2 minuty odpočinout.
Podáváme s opečenými brambory, hranolky, čerstvým chlebem, zeleninou nebo dresinkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 332.65 kcal |
Protein: 33.06 g |
Sacharidy: 0.33 g |
z toho cukr: 0.13 g |
Tuk: 22.47 g |
z toho nas. MK: 6.08 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3501-kureci-steak-na-medunce