Kuřecí steak na meduňce

Meduňka je aromatická bylina s vůní po citrónu. Většina z nás ji používá na čaj, sirup, zmrzliny, ale vyzkoušejte ji i při přípravě masa. Její chuť je podtržena citrónovou šťávou a máslem.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso si opláchneme, osolíme, opepříme.
  2. V pánvi si rozehřejeme olej, steak opečeme z obou stran dozlatova. Zhruba 5 minut z každé strany.
  3. Přidáme kousek másla, opláchnutou nakrájenou meduňku a citrónovou šťávu. Necháme máslo jen rozpustit a meduňku krátce orestujeme. Poté odstavíme z plotny, přikryjeme poklicí a necháme 2 minuty odpočinout.
  4. Podáváme s opečenými brambory, hranolky, čerstvým chlebem, zeleninou nebo dresinkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 332.65 kcal | Protein: 33.06 g | Sacharidy: 0.33 g | z toho cukr: 0.13 g | Tuk: 22.47 g | z toho nas. MK: 6.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3501-kureci-steak-na-medunce