Kuřecí steak s cuketovým zelím a vařeným bramborem

Tak už nám začala úroda cuket a mnohým z nás už došli nápady co s cuketami. Doporučuji vyzkoušet cuketové zelí. Jeho lahodná chuť vás překvapí.

Ingredience

Kuřecí steak

Cuketové zelí

Vařené brambory ve slupce

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí maso si osolíme, opepříme, posypeme kořením na steak a pokapeme olejem. Necháme odležet, budeme grilovat později.
2.
Cukety si omyjeme, kdo chce oloupe. Já cukety neloupu. Nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a přidáme kmín.
3.
V hlubší pánvi si rozehřejeme sádlo, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Restujeme do změknutí. Poté zaprášíme hladkou moukou a vysypeme do pánve nastrouhanou cuketu. Vodu není potřeba přidávat cuketa pustí dost.
4.
Vaříme zhruba 10 minut. Během vaření přidáme cukr a ocet.
5.
Brambory si dobře vydrhneme a dáme vařit i se slupkou. Podle velikosti vaříme zhruba 20 minut, poté vodu slijeme a brambory můžeme osolit.
6.
Rozpálíme si gril, vložíme kuřecí steaky a opékáme zhruba 6-8 minut z každé strany. Po ogrilovaní můžeme servírovat.

Od: Petuler, 22.7.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, zelenina, drůbeží maso, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
595.89 kcal
Protein
42.85 g
Sacharidy
z toho cukr
39.91 g
5.17 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.55 g
9.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.