Kuřecí steak s cuketovým zelím a vařeným bramborem
Tak už nám začala úroda cuket a mnohým z nás už došli nápady co s cuketami. Doporučuji vyzkoušet cuketové zelí. Jeho lahodná chuť vás překvapí.
Ingredience (4 x porce)
Kuřecí steak
Cuketové zelí
Vařené brambory ve slupce
Postup přípravy
Kuřecí maso si osolíme, opepříme, posypeme kořením na steak a pokapeme olejem. Necháme odležet, budeme grilovat později.
Cukety si omyjeme, kdo chce oloupe. Já cukety neloupu. Nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a přidáme kmín.
V hlubší pánvi si rozehřejeme sádlo, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Restujeme do změknutí. Poté zaprášíme hladkou moukou a vysypeme do pánve nastrouhanou cuketu. Vodu není potřeba přidávat cuketa pustí dost.
Vaříme zhruba 10 minut. Během vaření přidáme cukr a ocet.
Brambory si dobře vydrhneme a dáme vařit i se slupkou. Podle velikosti vaříme zhruba 20 minut, poté vodu slijeme a brambory můžeme osolit.
Rozpálíme si gril, vložíme kuřecí steaky a opékáme zhruba 6-8 minut z každé strany. Po ogrilovaní můžeme servírovat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 595.89 kcal |
Protein: 42.85 g |
Sacharidy: 39.91 g |
z toho cukr: 5.17 g |
Tuk: 27.55 g |
z toho nas. MK: 9.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2715-kureci-steak-s-cuketovym-zelim-a-varenym-bramborem