Kuřecí steak s cuketovým zelím a vařeným bramborem

Tak už nám začala úroda cuket a mnohým z nás už došli nápady co s cuketami. Doporučuji vyzkoušet cuketové zelí. Jeho lahodná chuť vás překvapí.

Ingredience (4 x porce)

Kuřecí steak

Cuketové zelí

Vařené brambory ve slupce

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso si osolíme, opepříme, posypeme kořením na steak a pokapeme olejem. Necháme odležet, budeme grilovat později.
  2. Cukety si omyjeme, kdo chce oloupe. Já cukety neloupu. Nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a přidáme kmín.
  3. V hlubší pánvi si rozehřejeme sádlo, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Restujeme do změknutí. Poté zaprášíme hladkou moukou a vysypeme do pánve nastrouhanou cuketu. Vodu není potřeba přidávat cuketa pustí dost.
  4. Vaříme zhruba 10 minut. Během vaření přidáme cukr a ocet.
  5. Brambory si dobře vydrhneme a dáme vařit i se slupkou. Podle velikosti vaříme zhruba 20 minut, poté vodu slijeme a brambory můžeme osolit.
  6. Rozpálíme si gril, vložíme kuřecí steaky a opékáme zhruba 6-8 minut z každé strany. Po ogrilovaní můžeme servírovat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 595.89 kcal | Protein: 42.85 g | Sacharidy: 39.91 g | z toho cukr: 5.17 g | Tuk: 27.55 g | z toho nas. MK: 9.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2715-kureci-steak-s-cuketovym-zelim-a-varenym-bramborem