Kuře na hroznech

Netradiční kombinace kuřete s hrozny na bílém víně dodá tomuto pokrmu velmi jemně vyváženou a lehkou chuť. Hodí se k němu různé typy příloh, jako například rýže, šťouchané brambory, pyré nebo domácí hranolky.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuře očistíme, osolíme, opepřeme a vložíme do zapékací mísy.
  2. Pokládáme kousky másla, do vnitřku kuřete vložíme bazalku, tymián, bobkové listy a dvě rozpůlené šalotky.
  3. Přelijeme olivovým olejem. Podlijeme vývarem, bílým vínem a přisypeme kuličky hroznového vína.
  4. Zakryjeme a vložíme do trouby. Pečeme na 180°C 1 hodinu. Poté odkryjeme a dopečeme dozlatova.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 710.10 kcal | Protein: 46.55 g | Sacharidy: 13.58 g | z toho cukr: 5.02 g | Tuk: 50.62 g | z toho nas. MK: 8.66 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2102-kure-na-hroznech