Kachní prsa se sladkou omáčkou z balzamika
Kachní prsa se sladkou omáčkou z balzamika jsou skvělou kombinací jemného, šťavnatého masa s výraznou, lehce karamelizovanou omáčkou. Sladkost medu a kyselost balzamikového octa dodávají pokrmu harmonickou chuť, která se perfektně doplňuje s bramborovým pyré nebo pečenou zeleninou. Tento elegantní pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti i gurmánskou večeři.
Reklama
Postup přípravy
1.
Připravíme kachní prsa – kůži jemně nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme.
2.
Rozpálíme pánev (bez oleje) a prsa položíme kůží dolů. Opékáme 6–8 minut na středním plameni, dokud není kůže zlatavá a křupavá.
3.
Obrátíme prsa a opékáme ještě 3–4 minuty. Přendáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 8–10 minut podle velikosti prsou.
4.
Vyjmeme maso z trouby a necháme 5 minut odpočinout.
5.
Připravíme omáčku – do pánve s výpekem nalijeme balzamikový ocet, přidáme med a hořčici. Povaříme 2–3 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmícháme máslo.
6.
Nakrájíme maso na plátky a přelijeme omáčkou.
7.
Podáváme například s pečenými brambory, bramborovým pyré nebo pečenou zeleninou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
263.61 kcal |
Protein |
21.26 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.12 g
11.05 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.67 g
1.12 g
|
Reklama
Reklama