Kachní prsa se sladkou omáčkou z balzamika

Kachní prsa se sladkou omáčkou z balzamika jsou skvělou kombinací jemného, šťavnatého masa s výraznou, lehce karamelizovanou omáčkou. Sladkost medu a kyselost balzamikového octa dodávají pokrmu harmonickou chuť, která se perfektně doplňuje s bramborovým pyré nebo pečenou zeleninou. Tento elegantní pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti i gurmánskou večeři.

Reklama

Ingredience

Na omáčku

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme kachní prsa – kůži jemně nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme.
2.
Rozpálíme pánev (bez oleje) a prsa položíme kůží dolů. Opékáme 6–8 minut na středním plameni, dokud není kůže zlatavá a křupavá.
3.
Obrátíme prsa a opékáme ještě 3–4 minuty. Přendáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 8–10 minut podle velikosti prsou.
4.
Vyjmeme maso z trouby a necháme 5 minut odpočinout.
5.
Připravíme omáčku – do pánve s výpekem nalijeme balzamikový ocet, přidáme med a hořčici. Povaříme 2–3 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmícháme máslo.
6.
Nakrájíme maso na plátky a přelijeme omáčkou.
7.
Podáváme například s pečenými brambory, bramborovým pyré nebo pečenou zeleninou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 14.5.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
263.61 kcal
Protein
21.26 g
Sacharidy
z toho cukr
14.12 g
11.05 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.67 g
1.12 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama