Kachní prsa se sladkou omáčkou z balzamika jsou skvělou kombinací jemného, šťavnatého masa s výraznou, lehce karamelizovanou omáčkou. Sladkost medu a kyselost balzamikového octa dodávají pokrmu harmonickou chuť, která se perfektně doplňuje s bramborovým pyré nebo pečenou zeleninou. Tento elegantní pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti i gurmánskou večeři.
Ingredience (4 x porce)
Na omáčku
Postup přípravy
Připravíme kachní prsa – kůži jemně nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme.
Rozpálíme pánev (bez oleje) a prsa položíme kůží dolů. Opékáme 6–8 minut na středním plameni, dokud není kůže zlatavá a křupavá.
Obrátíme prsa a opékáme ještě 3–4 minuty. Přendáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 8–10 minut podle velikosti prsou.
Vyjmeme maso z trouby a necháme 5 minut odpočinout.
Připravíme omáčku – do pánve s výpekem nalijeme balzamikový ocet, přidáme med a hořčici. Povaříme 2–3 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmícháme máslo.
Nakrájíme maso na plátky a přelijeme omáčkou.
Podáváme například s pečenými brambory, bramborovým pyré nebo pečenou zeleninou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 263.61 kcal |
Protein: 21.26 g |
Sacharidy: 14.12 g |
z toho cukr: 11.05 g |
Tuk: 13.67 g |
z toho nas. MK: 1.12 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4536-kachni-prsa-se-sladkou-omackou-z-balzamika