Kachní prsa se sladkou omáčkou z balzamika

Kachní prsa se sladkou omáčkou z balzamika jsou skvělou kombinací jemného, šťavnatého masa s výraznou, lehce karamelizovanou omáčkou. Sladkost medu a kyselost balzamikového octa dodávají pokrmu harmonickou chuť, která se perfektně doplňuje s bramborovým pyré nebo pečenou zeleninou. Tento elegantní pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti i gurmánskou večeři.

Ingredience (4 x porce)

Na omáčku

Postup přípravy

  1. Připravíme kachní prsa – kůži jemně nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme.
  2. Rozpálíme pánev (bez oleje) a prsa položíme kůží dolů. Opékáme 6–8 minut na středním plameni, dokud není kůže zlatavá a křupavá.
  3. Obrátíme prsa a opékáme ještě 3–4 minuty. Přendáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 8–10 minut podle velikosti prsou.
  4. Vyjmeme maso z trouby a necháme 5 minut odpočinout.
  5. Připravíme omáčku – do pánve s výpekem nalijeme balzamikový ocet, přidáme med a hořčici. Povaříme 2–3 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec vmícháme máslo.
  6. Nakrájíme maso na plátky a přelijeme omáčkou.
  7. Podáváme například s pečenými brambory, bramborovým pyré nebo pečenou zeleninou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 263.61 kcal | Protein: 21.26 g | Sacharidy: 14.12 g | z toho cukr: 11.05 g | Tuk: 13.67 g | z toho nas. MK: 1.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4536-kachni-prsa-se-sladkou-omackou-z-balzamika