Smažená rýže

Smažená rýže se zeleninou je rychlá a chutná volba pro milovníky asijských pokrmů. Sladko-slaná chuť omáček, pikantnost chilli pasty a svěží zelenina spolu vytvářejí dokonalou kombinaci.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpálíme kokosový olej a osmažíme česnek, zázvor, jarní cibulku a červenou cibuli. Restujeme krátce, dokud nezačnou vonět.
  2. Do pánve přihodíme mrkev, zelí a pórek nakrájené na proužky. Restujeme zprudka, aby si zelenina zachovala lehkou křupavost.
  3. Přidáme uvařenou rýži a opět krátce restujeme, aby se všechno dobře promíchalo a prohřálo.
  4. Zalijeme směs sójovou, sladkou sójovou a ústřicovou omáčkou, přidáme chilli pastu a vše důkladně promícháme, aby se chutě spojily.
  5. Na druhé pánvi připravíme volská oka, ideálně s tekutým žloutkem, který skvěle doplní smaženou rýži.
  6. Rýži rozdělíme na talíře, navrch položíme volské oko a posypeme smaženou cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 611.14 kcal | Protein: 17.01 g | Sacharidy: 93.55 g | z toho cukr: 9.33 g | Tuk: 15.31 g | z toho nas. MK: 8.79 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4554-smazena-ryze