Smažená rýže se zeleninou je rychlá a chutná volba pro milovníky asijských pokrmů. Sladko-slaná chuť omáček, pikantnost chilli pasty a svěží zelenina spolu vytvářejí dokonalou kombinaci.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Na pánvi rozpálíme kokosový olej a osmažíme česnek, zázvor, jarní cibulku a červenou cibuli. Restujeme krátce, dokud nezačnou vonět.
Do pánve přihodíme mrkev, zelí a pórek nakrájené na proužky. Restujeme zprudka, aby si zelenina zachovala lehkou křupavost.
Přidáme uvařenou rýži a opět krátce restujeme, aby se všechno dobře promíchalo a prohřálo.
Zalijeme směs sójovou, sladkou sójovou a ústřicovou omáčkou, přidáme chilli pastu a vše důkladně promícháme, aby se chutě spojily.
Na druhé pánvi připravíme volská oka, ideálně s tekutým žloutkem, který skvěle doplní smaženou rýži.
Rýži rozdělíme na talíře, navrch položíme volské oko a posypeme smaženou cibulkou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 611.14 kcal |
Protein: 17.01 g |
Sacharidy: 93.55 g |
z toho cukr: 9.33 g |
Tuk: 15.31 g |
z toho nas. MK: 8.79 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4554-smazena-ryze