Zeleninová rýže

Brambory, rýže, knedlík, těstoviny. Také se vám zdá, že máme stále stejné přílohy? Zkuste je obměnit. U zeleninové rýže strávíte jen 2 minuty času navíc a výsledek bude stát za to. Ochutnejte výbornou přílohu k pečeným masům.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájíme lahůdkovou cibuli. Mraženou kukuřici a žampiony zalejeme teplou vodou a necháme chvíli rozmrazit. Slijeme vodu a necháme si připravenou pouze rozmrazenou směs. (Kdo spěchá, sype na olej kukuřici a žampióny přímo z mrazničky, dopadne to dobře).
  2. Rozehřejeme olej v hrnci, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme kukuřici, žampiony a rýži a vše promícháme s olejem. Přisypeme vegetu a znovu promícháme. Pracujeme rychle, směs se nesmí připalovat.
  3. Zalejeme vodou, přikryjeme poklicí a dáme vařit stejně, jako běžnou rýži. Tedy 15 – 20 minut mírného varu a na 10 až 15 minut do peřiny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 318.15 kcal | Protein: 5.28 g | Sacharidy: 48.91 g | z toho cukr: 2.24 g | Tuk: 10.94 g | z toho nas. MK: 1.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1640-zeleninova-ryze