Brambory, rýže, knedlík, těstoviny. Také se vám zdá, že máme stále stejné přílohy? Zkuste je obměnit. U zeleninové rýže strávíte jen 2 minuty času navíc a výsledek bude stát za to. Ochutnejte výbornou přílohu k pečeným masům.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nakrájíme lahůdkovou cibuli. Mraženou kukuřici a žampiony zalejeme teplou vodou a necháme chvíli rozmrazit. Slijeme vodu a necháme si připravenou pouze rozmrazenou směs. (Kdo spěchá, sype na olej kukuřici a žampióny přímo z mrazničky, dopadne to dobře).
Rozehřejeme olej v hrnci, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme kukuřici, žampiony a rýži a vše promícháme s olejem. Přisypeme vegetu a znovu promícháme. Pracujeme rychle, směs se nesmí připalovat.
Zalejeme vodou, přikryjeme poklicí a dáme vařit stejně, jako běžnou rýži. Tedy 15 – 20 minut mírného varu a na 10 až 15 minut do peřiny.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 318.15 kcal |
Protein: 5.28 g |
Sacharidy: 48.91 g |
z toho cukr: 2.24 g |
Tuk: 10.94 g |
z toho nas. MK: 1.58 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1640-zeleninova-ryze