Pórková rýže se žampiony

Rýže jako příloha nemusí být vůbec nudná a nezajímavá. Pár ingrediencí a minuta navíc a máte nesrovnatelně lepší chuťový zážitek.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Pórek překrojíme napůl a poté nakrájíme. Suroviny si připravíme k ruce a rozehřejeme olej. Přidáme pórek a vegetu. Promícháme a necháme chvíli restovat. Stále mícháme a přidáme rýži, promícháme.
  2. Vmícháme žampióny a zalijeme vodou. Hladina vody nad rýží by měla být asi na článek prostředníčku. Přivedeme k varu, dáme poklici, snížíme teplotu. Vaříme asi 20 minut, poté dáme do utěrky a do peřin.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 314.05 kcal | Protein: 4.06 g | Sacharidy: 42.00 g | z toho cukr: 0.61 g | Tuk: 13.98 g | z toho nas. MK: 1.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2233-porkova-ryze-se-zampiony