Rýže jako příloha nemusí být vůbec nudná a nezajímavá. Pár ingrediencí a minuta navíc a máte nesrovnatelně lepší chuťový zážitek.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Pórek překrojíme napůl a poté nakrájíme. Suroviny si připravíme k ruce a rozehřejeme olej. Přidáme pórek a vegetu. Promícháme a necháme chvíli restovat. Stále mícháme a přidáme rýži, promícháme.
Vmícháme žampióny a zalijeme vodou. Hladina vody nad rýží by měla být asi na článek prostředníčku. Přivedeme k varu, dáme poklici, snížíme teplotu. Vaříme asi 20 minut, poté dáme do utěrky a do peřin.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 314.05 kcal |
Protein: 4.06 g |
Sacharidy: 42.00 g |
z toho cukr: 0.61 g |
Tuk: 13.98 g |
z toho nas. MK: 1.97 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2233-porkova-ryze-se-zampiony