Název rizoto je možná trošku zavádějící, protože zeleniny je zde opravdu málo. Je to však velmi chutný pokrm, který můžete vyzkoušet jako lehký hlavní chod nebo jako zajímavou přílohu k pečeným masům. Na přílohu samozřejmě strouhaný sýr nepatří.
Ingredience (6 x porce)
Na posypání
Postup přípravy
Na troše sádla rozehřejme rýži, zamícháme, přidáme vegetu. Malou chvíli restujeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném stupni uvaříme.
Připravíme si wok. Cibule nakrájíme na kostičky a dáme na sádlo orestovat do zlatova. Restování neuspěchejte, cibule musí být opravdu nahnědlá.
Na cibuli přidáme plátky žampiónů (s mraženými není žádná práce) a kukuřici. Promícháme a podusíme. Přidáme grilovací koření. Dusíme do rozvaření žampiónů.
Nakonec přidáme vařenou cizrnu, používáme ze sklenice, převařenou. Prohřejeme. Smícháme s hotovou rýží a před servírováním sypeme sýrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 228.96 kcal |
Protein: 8.33 g |
Sacharidy: 35.89 g |
z toho cukr: 3.93 g |
Tuk: 4.89 g |
z toho nas. MK: 2.40 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2630-zampionove-rizoto-s-kukurici