Rizoto z kuřecího masa s ajvarem

Rizoto je oblíbené jídlo jak dětí, tak i dospělých. Přidáním pikantního ajvaru do rizota získaté novou chuť.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Rýži si propláchneme horkou vodou a v poměru jeden hrnek rýže a dva a půl hrnku vody dáme vařit. Vodu osolíme a přidáme olej. Vaříme zhruba 18 minut.
  2. V pánvi si rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájené, osolené, opepřené kuřecí prsa.
  3. Přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, na měsíčky nakrájená rajčata a chvíli opékáme.
  4. K masu přidáme ajvar a orestujeme.
  5. Vmícháme uvařenou rýži, přisypeme česnek, podle chuti dochutíme.
  6. Můžeme podávat se strouhaným sýrem a kyselou okurkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 467.44 kcal | Protein: 17.03 g | Sacharidy: 65.23 g | z toho cukr: 1.52 g | Tuk: 13.34 g | z toho nas. MK: 1.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3165-rizoto-z-kureciho-masa-s-ajvarem