Rizoto z kuřecího masa s ajvarem
Rizoto je oblíbené jídlo jak dětí, tak i dospělých. Přidáním pikantního ajvaru do rizota získaté novou chuť.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Rýži si propláchneme horkou vodou a v poměru jeden hrnek rýže a dva a půl hrnku vody dáme vařit. Vodu osolíme a přidáme olej. Vaříme zhruba 18 minut.
- V pánvi si rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájené, osolené, opepřené kuřecí prsa.
- Přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, na měsíčky nakrájená rajčata a chvíli opékáme.
- K masu přidáme ajvar a orestujeme.
- Vmícháme uvařenou rýži, přisypeme česnek, podle chuti dochutíme.
- Můžeme podávat se strouhaným sýrem a kyselou okurkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 467.44 kcal |
Protein: 17.03 g |
Sacharidy: 65.23 g |
z toho cukr: 1.52 g |
Tuk: 13.34 g |
z toho nas. MK: 1.64 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3165-rizoto-z-kureciho-masa-s-ajvarem