Připravte si jedno z nejoblíbenějších jídel ze školní jídelny a zavzpomínejte na dětství. Toto rizoto je snadné a rychlé na přípravu, navíc chutná prostě skvěle. :-)
Ingredience (4 x porce)
Na ozdobení
Postup přípravy
Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžeme použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky, stehenní řízky, kuřecí čtvrtky. Maso stačí v obyčejném hrnci vařit cca 30 minut, zeleninu cca 20 minut.
Než se maso dovaří, dáme vařit rýži tak, abychom ji měli připravenou na zamíchání do směsi masa a zeleniny.
Maso a zeleninu vyndáme z vývaru a necháme trošku vystydnout. Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno. Pak pokrájíme na malé kousky maso, mrkev, petržel a celer.
Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku a pak přidáme pokrájené maso, zeleninu a hrášek s kukuřicí. Vše dobře promícháme, podlijeme jednou nebo dvěma naběračkami vývaru a přivedeme k varu.
Směs zahustíme instantní jíškou. Nakonec do ní vmícháme uvařenou rýži.
Rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurkou. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 588.18 kcal |
Protein: 33.04 g |
Sacharidy: 94.86 g |
z toho cukr: 7.56 g |
Tuk: 5.84 g |
z toho nas. MK: 2.31 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3950-drubezi-rizoto