Drůbeží rizoto

Připravte si jedno z nejoblíbenějších jídel ze školní jídelny a zavzpomínejte na dětství. Toto rizoto je snadné a rychlé na přípravu, navíc chutná prostě skvěle. :-)

Ingredience (4 x porce)

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Nejprve uvaříme maso s očištěnou zeleninou (mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kusy). Můžeme použít jakékoli kuřecí maso - prsní řízky, stehenní řízky, kuřecí čtvrtky. Maso stačí v obyčejném hrnci vařit cca 30 minut, zeleninu cca 20 minut.
  2. Než se maso dovaří, dáme vařit rýži tak, abychom ji měli připravenou na zamíchání do směsi masa a zeleniny.
  3. Maso a zeleninu vyndáme z vývaru a necháme trošku vystydnout. Mezitím nakrájíme cibulku nadrobno. Pak pokrájíme na malé kousky maso, mrkev, petržel a celer.
  4. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku a pak přidáme pokrájené maso, zeleninu a hrášek s kukuřicí. Vše dobře promícháme, podlijeme jednou nebo dvěma naběračkami vývaru a přivedeme k varu.
  5. Směs zahustíme instantní jíškou. Nakonec do ní vmícháme uvařenou rýži.
  6. Rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 588.18 kcal | Protein: 33.04 g | Sacharidy: 94.86 g | z toho cukr: 7.56 g | Tuk: 5.84 g | z toho nas. MK: 2.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3950-drubezi-rizoto