Kroupové rizoto s játry
Kroupové rizoto s játry, hlívou a listovým špenátem je příjemnou obměnou klasického rizota.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Kroupy si propláchneme, vložíme do osolené horké vody a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zhruba 40 minut. Poté scedíme.
- V pánvi si rozehřejeme olej a opečeme na něm na malé kostičky nakrájené opláchnuté játra. Opepříme.
- Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, společně s nakrájenou hlívou, listovým špenátem a vše opečeme do změknutí. podle potřeby podléváme smetanou.
- Vložíme uvařené kroupy, osolíme, vsypeme česnek, krátce prohřejeme a můžeme podávat. Při podávání posypeme strouhaným sýrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 762.56 kcal |
Protein: 29.83 g |
Sacharidy: 69.35 g |
z toho cukr: 7.07 g |
Tuk: 38.78 g |
z toho nas. MK: 15.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3395-kroupove-rizoto-s-jatry