Kroupové rizoto s játry

Kroupové rizoto s játry, hlívou a listovým špenátem je příjemnou obměnou klasického rizota.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Kroupy si propláchneme, vložíme do osolené horké vody a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zhruba 40 minut. Poté scedíme.
  2. V pánvi si rozehřejeme olej a opečeme na něm na malé kostičky nakrájené opláchnuté játra. Opepříme.
  3. Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, společně s nakrájenou hlívou, listovým špenátem a vše opečeme do změknutí. podle potřeby podléváme smetanou.
  4. Vložíme uvařené kroupy, osolíme, vsypeme česnek, krátce prohřejeme a můžeme podávat. Při podávání posypeme strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 762.56 kcal | Protein: 29.83 g | Sacharidy: 69.35 g | z toho cukr: 7.07 g | Tuk: 38.78 g | z toho nas. MK: 15.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3395-kroupove-rizoto-s-jatry