Kuřecí játra jsou ideální pro rychlou přípravu, proto je doma děláme na více způsobů a na víně je jeden z nich. Jako přílohu jsem použila v mikrovlnce udělané bramborové čipsy.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
V pánvi si rozpálíme sádlo a kuřecí játra na něm opékáme. Kdo chce, může játra překrájet, ale já je nechávám celá.
Když se nám játra opékají, přidáme slaninu na nudličky, nakrájenou cibuli na proužky a společně opékáme.
Až jsou játra hotová, přilijeme červeným vínem a necháme chvíli, aby se nám vyvařilo. Poté osolíme, opepříme. Někdy přidávám zelený pepř z nálevu, ale není nutné.
Mezitím si můžeme vytvořit čipsy v mikrovlnce a to tak, že nakrájíme brambory na tenké plátky, pokapeme olejem a z každé strany děláme čtyři minuty na největší výkon.
Při podávání posypeme játra strouhanou mozzarellou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 598.82 kcal |
Protein: 45.09 g |
Sacharidy: 10.72 g |
z toho cukr: 4.36 g |
Tuk: 31.89 g |
z toho nas. MK: 13.04 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2282-kureci-jatra-na-cervenem-vine