Kuřecí játra na červeném víně

Kuřecí játra jsou ideální pro rychlou přípravu, proto je doma děláme na více způsobů a na víně je jeden z nich. Jako přílohu jsem použila v mikrovlnce udělané bramborové čipsy.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. V pánvi si rozpálíme sádlo a kuřecí játra na něm opékáme. Kdo chce, může játra překrájet, ale já je nechávám celá.
  2. Když se nám játra opékají, přidáme slaninu na nudličky, nakrájenou cibuli na proužky a společně opékáme.
  3. Až jsou játra hotová, přilijeme červeným vínem a necháme chvíli, aby se nám vyvařilo. Poté osolíme, opepříme. Někdy přidávám zelený pepř z nálevu, ale není nutné.
  4. Mezitím si můžeme vytvořit čipsy v mikrovlnce a to tak, že nakrájíme brambory na tenké plátky, pokapeme olejem a z každé strany děláme čtyři minuty na největší výkon.
  5. Při podávání posypeme játra strouhanou mozzarellou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 598.82 kcal | Protein: 45.09 g | Sacharidy: 10.72 g | z toho cukr: 4.36 g | Tuk: 31.89 g | z toho nas. MK: 13.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2282-kureci-jatra-na-cervenem-vine