Kuřecí játra nebývají příliš oblíbeným pokrmem. Když je ale vyzkoušíte připravit na mírně pikantní způsob s velkou porcí svěží zeleniny zachutnají i těm, kteří se pokrmům z jater dříve vyhýbali.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Zeleninu si nakrájíme na drobné kousky. Kuřecí játra necháme vcelku. Rozehřejeme na pánvi olej a vložíme játra. Z jedné strany restujeme na vyšší teplotu, poté snížíme teplotu, játra obrátíme a restujeme ještě 5 minut.
Játra vyjmeme z pánve a na pánev vložíme zeleninu. Ochutíme grilovacím kořením. Dobře promícháme a podlijeme trochou vody. Dusíme asi 5 min, zelenina musí změknout, ale nesmí být rozvařená. V hotovém pokrmu by mělo být zelí trochu chrupavé.
Do směsi vrátíme játra, přidáme sladkou papriku a chilli. Dobře promícháme a chvíli společně povaříme. Podáváme s rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 312.23 kcal |
Protein: 24.75 g |
Sacharidy: 18.77 g |
z toho cukr: 8.10 g |
Tuk: 13.89 g |
z toho nas. MK: 3.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1659-kureci-jatra-na-zelenine