Netradiční teplý předkrm, který chutí často předčí hlavní jídlo. Občas neodolám a vařím větší porci, jako běžný nedělní oběd. Česneku se určitě nebojte. Můžete množství i zvýšit. V obchodě sáhněte po českém česneku, rozhodně se vyplatí.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Jako první si nakrájíme na pásky cibuli. Česnek rozkrájíme na drobná kolečka, hromádku pak ještě několikrát nahrubo nasekáme nožem.
Rozpustíme na pánvi sádlo a vložíme kuřecí játra. Zasypeme 1 lžící sladké papriky. Zprudka orestujeme z každé strany. Restujeme 5 – 10 minut, uvnitř budou játra mírně syrová.
Odebereme z pánve pouze játra, vše ostatní na pánvi necháme. Zalijeme kuřecím vývarem. Kdo nemá při ruce, zalije vodou a do ní rozmíchá slepičí bujón v kostce.
Do vývaru dám cibuli, česnek a zasypu zbytkem sladké papriky. Vařím asi 10 minut. Postupně začne směs houstnout. Do směsi vrátím játra a dovařím do měkka. Játra budou pružná, měkká a v řezu hnědá.
Nakonec dochutím majoránkou, solí a pepřem. Můžete malou špetku chilli. Povařím už jen krátce. K předkrmu patří malý kousek jater s cibulí a česnekem, podávané na opečeném toustu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 195.96 kcal |
Protein: 14.03 g |
Sacharidy: 9.21 g |
z toho cukr: 4.02 g |
Tuk: 10.72 g |
z toho nas. MK: 3.66 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1423-kureci-jatra-na-cesneku