
Játrová paštika s brusinkami
Že jsou kuřecí játra výborná do paštiky víme všichni. Proto naleznete nejrůznější recepty na játrovou dobrotu. A kdo si jednou připravil domácí paštiku, konzervám v obchodě, které se za paštiku jen vydávají, se rychle vyhne. K játrové paštice nesmí chybět brusinky!
Reklama
Postup přípravy
1.
Rozehřát polovinu másla na pánvi, přidat cibuli a játra. Okořenit sladkou paprikou, pepřem a tymiánem.
2.
Orestovat 5 – 10 minut, játra budou měkká, po rozkrojení hnědá uprostřed. Přidáme směs koření divočina, prolisovaný česnek.
3.
Pánev vypneme, přidáme zbytek másla a necháme na teplé pánvi rozehřát. Přilijeme smetanu a promícháme.
4.
Přelijeme ještě teplou směs do misky, přidáme 4 lžičky brusinek, sůl. Vyšleháme tyčovým mixérem do hladké směsi. Dáme do servírovacích misek, nahoru přidáme zbytek brusinek. Vychladíme a podáváme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
429.92 kcal |
Protein |
12.75 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.00 g
7.98 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
36.85 g
22.27 g
|
Reklama
Reklama