Játrová paštika s brusinkami

Že jsou kuřecí játra výborná do paštiky víme všichni. Proto naleznete nejrůznější recepty na játrovou dobrotu. A kdo si jednou připravil domácí paštiku, konzervám v obchodě, které se za paštiku jen vydávají, se rychle vyhne. K játrové paštice nesmí chybět brusinky!

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Rozehřát polovinu másla na pánvi, přidat cibuli a játra. Okořenit sladkou paprikou, pepřem a tymiánem.
  2. Orestovat 5 – 10 minut, játra budou měkká, po rozkrojení hnědá uprostřed. Přidáme směs koření divočina, prolisovaný česnek.
  3. Pánev vypneme, přidáme zbytek másla a necháme na teplé pánvi rozehřát. Přilijeme smetanu a promícháme.
  4. Přelijeme ještě teplou směs do misky, přidáme 4 lžičky brusinek, sůl. Vyšleháme tyčovým mixérem do hladké směsi. Dáme do servírovacích misek, nahoru přidáme zbytek brusinek. Vychladíme a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 429.92 kcal | Protein: 12.75 g | Sacharidy: 12.00 g | z toho cukr: 7.98 g | Tuk: 36.85 g | z toho nas. MK: 22.27 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1418-jatrova-pastika-s-brusinkami