Paštika s mandlemi a medvědím česnekem
Zkoušeli jste někdy domácí paštiku? To je lahoda, že? Vyzkoušejte třeba tento recept.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Na kousku másla zpěníme cibuli na drobno pokrájenou a orestujeme na kostky nakrájená, očištěná játra, až se zatáhnou. Nesmí zůstat krvavá.
                2.
                    Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
                3.
                    Přilijeme smetanu a necháme chvilku probublávat. Poté necháme vychladnut.
                4.
                    Až játra se smetanou a kořením vychladnou, vložíme je do mixéru, přidáme 200g másla a směs rozmixujeme, ale ne úplně dohladka, děláme hrubší paštiku. Pokud budete chtít dohladka, můžete samozřejmě.
                5.
                    Pokud je potřeba, dosolíme, přidáme posekané mandle a medvědí česnek.
                6.
                    Játrovou hmotu nalijeme buď do misek, skleniček či formy třeba na chlebíček. Zalijeme zbylým kouskem rozehřátého másla.
                7.
                    Paštiku dáme do lednice ztuhnout a podáváme s pečivem, třeba s opečenými toustíky.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                311.18 kcal  | 
            
Protein  | 
                9.84 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     2.27 g 
                    1.03 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     29.44 g 
                    17.19 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



