Paštika s mandlemi a medvědím česnekem

Zkoušeli jste někdy domácí paštiku? To je lahoda, že? Vyzkoušejte třeba tento recept.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na kousku másla zpěníme cibuli na drobno pokrájenou a orestujeme na kostky nakrájená, očištěná játra, až se zatáhnou. Nesmí zůstat krvavá.
2.
Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
3.
Přilijeme smetanu a necháme chvilku probublávat. Poté necháme vychladnut.
4.
Až játra se smetanou a kořením vychladnou, vložíme je do mixéru, přidáme 200g másla a směs rozmixujeme, ale ne úplně dohladka, děláme hrubší paštiku. Pokud budete chtít dohladka, můžete samozřejmě.
5.
Pokud je potřeba, dosolíme, přidáme posekané mandle a medvědí česnek.
6.
Játrovou hmotu nalijeme buď do misek, skleniček či formy třeba na chlebíček. Zalijeme zbylým kouskem rozehřátého másla.
7.
Paštiku dáme do lednice ztuhnout a podáváme s pečivem, třeba s opečenými toustíky.

Od: Šárka75, 1.7.2020

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
15 min vaření
45 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: předkrm, pomazánky, chuťovky, vnitřnosti, snídaně, low carb, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
311.36 kcal
Protein
9.86 g
Sacharidy
z toho cukr
2.28 g
1.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.44 g
17.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama