Paštika s mandlemi a medvědím česnekem

  • Přidat foto

Zkoušeli jste někdy domácí paštiku? To je lahoda, že? Vyzkoušejte třeba tento recept.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na kousku másla zpěníme cibuli na drobno pokrájenou a orestujeme na kostky nakrájená, očištěná játra, až se zatáhnou. Nesmí zůstat krvavá.
2.
Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
3.
Přilijeme smetanu a necháme chvilku probublávat. Poté necháme vychladnut.
4.
Až játra se smetanou a kořením vychladnou, vložíme je do mixéru, přidáme 200g másla a směs rozmixujeme, ale ne úplně dohladka, děláme hrubší paštiku. Pokud budete chtít dohladka, můžete samozřejmě.
5.
Pokud je potřeba, dosolíme, přidáme posekané mandle a medvědí česnek.
6.
Játrovou hmotu nalijeme buď do misek, skleniček či formy třeba na chlebíček. Zalijeme zbylým kouskem rozehřátého másla.
7.
Paštiku dáme do lednice ztuhnout a podáváme s pečivem, třeba s opečenými toustíky.

Od: Šárka75, 1.7.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
15 min vaření
45 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: předkrm, pomazánky, chuťovky, vnitřnosti, snídaně, low carb, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
310.65 kcal
Protein
9.79 g
Sacharidy
z toho cukr
2.28 g
1.02 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.41 g
17.18 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.