Paštika s mandlemi a medvědím česnekem

Zkoušeli jste někdy domácí paštiku? To je lahoda, že? Vyzkoušejte třeba tento recept.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Na kousku másla zpěníme cibuli na drobno pokrájenou a orestujeme na kostky nakrájená, očištěná játra, až se zatáhnou. Nesmí zůstat krvavá.
  2. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
  3. Přilijeme smetanu a necháme chvilku probublávat. Poté necháme vychladnut.
  4. Až játra se smetanou a kořením vychladnou, vložíme je do mixéru, přidáme 200g másla a směs rozmixujeme, ale ne úplně dohladka, děláme hrubší paštiku. Pokud budete chtít dohladka, můžete samozřejmě.
  5. Pokud je potřeba, dosolíme, přidáme posekané mandle a medvědí česnek.
  6. Játrovou hmotu nalijeme buď do misek, skleniček či formy třeba na chlebíček. Zalijeme zbylým kouskem rozehřátého másla.
  7. Paštiku dáme do lednice ztuhnout a podáváme s pečivem, třeba s opečenými toustíky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 311.36 kcal | Protein: 9.86 g | Sacharidy: 2.28 g | z toho cukr: 1.03 g | Tuk: 29.44 g | z toho nas. MK: 17.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2688-pastika-s-mandlemi-a-medvedim-cesnekem