Zkoušeli jste někdy domácí paštiku? To je lahoda, že? Vyzkoušejte třeba tento recept.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Na kousku másla zpěníme cibuli na drobno pokrájenou a orestujeme na kostky nakrájená, očištěná játra, až se zatáhnou. Nesmí zůstat krvavá.
Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
Přilijeme smetanu a necháme chvilku probublávat. Poté necháme vychladnut.
Až játra se smetanou a kořením vychladnou, vložíme je do mixéru, přidáme 200g másla a směs rozmixujeme, ale ne úplně dohladka, děláme hrubší paštiku. Pokud budete chtít dohladka, můžete samozřejmě.
Pokud je potřeba, dosolíme, přidáme posekané mandle a medvědí česnek.
Játrovou hmotu nalijeme buď do misek, skleniček či formy třeba na chlebíček. Zalijeme zbylým kouskem rozehřátého másla.
Paštiku dáme do lednice ztuhnout a podáváme s pečivem, třeba s opečenými toustíky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 311.36 kcal |
Protein: 9.86 g |
Sacharidy: 2.28 g |
z toho cukr: 1.03 g |
Tuk: 29.44 g |
z toho nas. MK: 17.19 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2688-pastika-s-mandlemi-a-medvedim-cesnekem