Játrová paštika s pepřem a olivami

Chutná domácí paštika, do které nakonec vmícháte kuličky pepře a olivy. Atraktivní pohoštění pro hosty nebo na zavaření do sklenic.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli nakrájíme na kostičky. Na velké pánvi rozehřejeme sádlo a máslo. Přidáme cibuli a chvíli restujeme.
2.
Na cibuli dáme překrojená játra, sladkou papriku, pepř a provensálské bylinky. Promícháme. Snížíme teplotu a pomalu propékáme asi 12 minut. Vypneme.
3.
Necháme mírně vychladnout, přelijeme do velké mixovací nádoby. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a mléko. Vše dlouze a důkladně vyšleháme tyčovým mixérem.
4.
Vmícháme nakrájené olivy a pepř, můžete přiostřit špetkou chilli. Dáme do skleněné formy s poklicí a necháme v lednici vychladit.

Od: Iva V, 4.1.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
4 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: předkrm, pomazánky, chuťovky, česká, vnitřnosti, low carb, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
169.50 kcal
Protein
4.99 g
Sacharidy
z toho cukr
2.99 g
1.11 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.22 g
7.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama