Játrová paštika s pepřem a olivami

Chutná domácí paštika, do které nakonec vmícháte kuličky pepře a olivy. Atraktivní pohoštění pro hosty nebo na zavaření do sklenic.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky. Na velké pánvi rozehřejeme sádlo a máslo. Přidáme cibuli a chvíli restujeme.
  2. Na cibuli dáme překrojená játra, sladkou papriku, pepř a provensálské bylinky. Promícháme. Snížíme teplotu a pomalu propékáme asi 12 minut. Vypneme.
  3. Necháme mírně vychladnout, přelijeme do velké mixovací nádoby. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a mléko. Vše dlouze a důkladně vyšleháme tyčovým mixérem.
  4. Vmícháme nakrájené olivy a pepř, můžete přiostřit špetkou chilli. Dáme do skleněné formy s poklicí a necháme v lednici vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 169.50 kcal | Protein: 4.99 g | Sacharidy: 2.99 g | z toho cukr: 1.11 g | Tuk: 15.22 g | z toho nas. MK: 7.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2928-jatrova-pastika-s-peprem-a-olivami