Nejlepší hovězí vývar s játrovým knedlíčky, který si všichni pamatujeme z nedělních obědů od babiček. Vyzkoušejte recept na silný hovězí vývar. Doba vaření je sice delší, ale výsledek stojí za to.
Ingredience (5 x porce)
Na játrové knedlíčky
Postup přípravy
Do hrnce si připravte olej a maso si nakrájejte na čtvrtky, stejně tak si připravte zeleninu. Očistěte a nakrájejte na větší kousky i cibuli.
Na rozpálený olej dejte maso i zeleninu a nechte osmahnout do zlatova.
Přidejte koření, česnek, zalijte vodou a počkejte až se bude voda vařit. Poté ztlumte a nechte cca 3 hod. na mírném ohni vařit bez pokličky.
Mezitím si připravte játrové knedlíčky, které budete vařit v jiném hrnci.
Játra vejce, máslo, strouhanku, oloupaný česnek, sůl a majoránku dejte do mixéru a rozmixujte do hmoty, aby se vám z ní dobře tvarovali knedlíčky. Někdo má rád menší, někdo větší.
Připravte si hrnec s vroucí vodou a tvarujte z těsta knedlíčky, které vařte cca 10–15 min. Poté knedlíčky vyjměte.
Jakmile je maso se zeleninou měkké, vyjměte ho a vývar přeceďte přes síto. Zeleninu vyhoďte.
Zůstane vám silný vývar, do kterého na malé kousky nakrájejte maso, přidejte připravené játrové knedlíčky a přidejte polévkové nudle. Dobrou chuť.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 723.03 kcal |
Protein: 41.79 g |
Sacharidy: 93.26 g |
z toho cukr: 11.66 g |
Tuk: 17.84 g |
z toho nas. MK: 10.70 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2865-hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky