Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Nejlepší hovězí vývar s játrovým knedlíčky, který si všichni pamatujeme z nedělních obědů od babiček. Vyzkoušejte recept na silný hovězí vývar. Doba vaření je sice delší, ale výsledek stojí za to.

Ingredience (5 x porce)

Na játrové knedlíčky

Postup přípravy

  1. Do hrnce si připravte olej a maso si nakrájejte na čtvrtky, stejně tak si připravte zeleninu. Očistěte a nakrájejte na větší kousky i cibuli.
  2. Na rozpálený olej dejte maso i zeleninu a nechte osmahnout do zlatova.
  3. Přidejte koření, česnek, zalijte vodou a počkejte až se bude voda vařit. Poté ztlumte a nechte cca 3 hod. na mírném ohni vařit bez pokličky.
  4. Mezitím si připravte játrové knedlíčky, které budete vařit v jiném hrnci.
  5. Játra vejce, máslo, strouhanku, oloupaný česnek, sůl a majoránku dejte do mixéru a rozmixujte do hmoty, aby se vám z ní dobře tvarovali knedlíčky. Někdo má rád menší, někdo větší.
  6. Připravte si hrnec s vroucí vodou a tvarujte z těsta knedlíčky, které vařte cca 10–15 min. Poté knedlíčky vyjměte.
  7. Jakmile je maso se zeleninou měkké, vyjměte ho a vývar přeceďte přes síto. Zeleninu vyhoďte.
  8. Zůstane vám silný vývar, do kterého na malé kousky nakrájejte maso, přidejte připravené játrové knedlíčky a přidejte polévkové nudle. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 723.03 kcal | Protein: 41.79 g | Sacharidy: 93.26 g | z toho cukr: 11.66 g | Tuk: 17.84 g | z toho nas. MK: 10.70 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2865-hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky