Hovězí vývar s játrovým kapáním

Kdo chce uvařit poctivý hovězí vývar musí počítat s dlouhou dobou přípravy. Pokud jej chcete k nedělnímu obědu je dobré ho začít připravovat už během sobotního večera. Vývar pak využijete do nejrůznějších omáček, takže rychle s částí do mrazničky.

Ingredience

Na vývar

Na játrové kapání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kosti a hovězí maso dáme do hrnce a zalejeme vodou. Očistíme mrkev a petržel. Nekrájíme a přidáme do hrnce. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, česnek rozkrájíme na menší kousky. Přidáme koření.
2.
Přivedeme k varu a pak necháme probublávat na mírném ohni. Vaříme asi 4 – 5 hodin a děkujeme za časovač na sporáku. Uvařený vývar scedíme, mrkev, petržel a kousky hovězího nakrájíme zpět do polévky.
3.
Kuřecí játra umixujeme na hladkou kaši tyčovým mixérem. Na másle osmažíme cibuli, odstavíme a vlažné vmícháme do jater (obojí, cibuli i máslo). Okořeníme, přidáme vejce, strouhanku a prolisovaný česnek.
4.
Vývar přivedeme opět k varu, vezmeme cedník s většími otvory a vařečkou přes cedník vmícháme, nebo trochu protlačíme, do vývaru. Vaříme společně asi 10 minut a můžeme podávat.

Od: Iva V, 9.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 6 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Kategorie: polévka, česká

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
116.39 kcal
Protein
12.82 g
Sacharidy
z toho cukr
14.17 g
3.99 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.49 g
8.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí