Hovězí vývar s játrovým kapáním
- Přidat foto
-
Reklama
Kdo chce uvařit poctivý hovězí vývar musí počítat s dlouhou dobou přípravy. Pokud jej chcete k nedělnímu obědu je dobré ho začít připravovat už během sobotního večera. Vývar pak využijete do nejrůznějších omáček, takže rychle s částí do mrazničky.
Reklama
Ingredience
Na vývar
Na játrové kapání
Postup přípravy
1.
Kosti a hovězí maso dáme do hrnce a zalejeme vodou. Očistíme mrkev a petržel. Nekrájíme a přidáme do hrnce. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, česnek rozkrájíme na menší kousky. Přidáme koření.
2.
Přivedeme k varu a pak necháme probublávat na mírném ohni. Vaříme asi 4 – 5 hodin a děkujeme za časovač na sporáku. Uvařený vývar scedíme, mrkev, petržel a kousky hovězího nakrájíme zpět do polévky.
3.
Kuřecí játra umixujeme na hladkou kaši tyčovým mixérem. Na másle osmažíme cibuli, odstavíme a vlažné vmícháme do jater (obojí, cibuli i máslo). Okořeníme, přidáme vejce, strouhanku a prolisovaný česnek.
4.
Vývar přivedeme opět k varu, vezmeme cedník s většími otvory a vařečkou přes cedník vmícháme, nebo trochu protlačíme, do vývaru. Vaříme společně asi 10 minut a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 6 hod celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 12 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
117.36 kcal |
Protein |
12.78 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.43 g
3.41 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.93 g
8.48 g
|
Reklama
Reklama