Hovězí vývar s játrovým kapáním

Kdo chce uvařit poctivý hovězí vývar musí počítat s dlouhou dobou přípravy. Pokud jej chcete k nedělnímu obědu je dobré ho začít připravovat už během sobotního večera. Vývar pak využijete do nejrůznějších omáček, takže rychle s částí do mrazničky.

Ingredience (10 x porce)

Na vývar

Na játrové kapání

Postup přípravy

  1. Kosti a hovězí maso dáme do hrnce a zalejeme vodou. Očistíme mrkev a petržel. Nekrájíme a přidáme do hrnce. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, česnek rozkrájíme na menší kousky. Přidáme koření.
  2. Přivedeme k varu a pak necháme probublávat na mírném ohni. Vaříme asi 4 – 5 hodin a děkujeme za časovač na sporáku. Uvařený vývar scedíme, mrkev, petržel a kousky hovězího nakrájíme zpět do polévky.
  3. Kuřecí játra umixujeme na hladkou kaši tyčovým mixérem. Na másle osmažíme cibuli, odstavíme a vlažné vmícháme do jater (obojí, cibuli i máslo). Okořeníme, přidáme vejce, strouhanku a prolisovaný česnek.
  4. Vývar přivedeme opět k varu, vezmeme cedník s většími otvory a vařečkou přes cedník vmícháme, nebo trochu protlačíme, do vývaru. Vaříme společně asi 10 minut a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 117.36 kcal | Protein: 12.78 g | Sacharidy: 12.43 g | z toho cukr: 3.41 g | Tuk: 17.93 g | z toho nas. MK: 8.48 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1463-hovezi-vyvar-s-jatrovym-kapanim