Kdo chce uvařit poctivý hovězí vývar musí počítat s dlouhou dobou přípravy. Pokud jej chcete k nedělnímu obědu je dobré ho začít připravovat už během sobotního večera. Vývar pak využijete do nejrůznějších omáček, takže rychle s částí do mrazničky.
Ingredience (10 x porce)
Na vývar
Na játrové kapání
Postup přípravy
Kosti a hovězí maso dáme do hrnce a zalejeme vodou. Očistíme mrkev a petržel. Nekrájíme a přidáme do hrnce. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, česnek rozkrájíme na menší kousky. Přidáme koření.
Přivedeme k varu a pak necháme probublávat na mírném ohni. Vaříme asi 4 – 5 hodin a děkujeme za časovač na sporáku. Uvařený vývar scedíme, mrkev, petržel a kousky hovězího nakrájíme zpět do polévky.
Kuřecí játra umixujeme na hladkou kaši tyčovým mixérem. Na másle osmažíme cibuli, odstavíme a vlažné vmícháme do jater (obojí, cibuli i máslo). Okořeníme, přidáme vejce, strouhanku a prolisovaný česnek.
Vývar přivedeme opět k varu, vezmeme cedník s většími otvory a vařečkou přes cedník vmícháme, nebo trochu protlačíme, do vývaru. Vaříme společně asi 10 minut a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 117.36 kcal |
Protein: 12.78 g |
Sacharidy: 12.43 g |
z toho cukr: 3.41 g |
Tuk: 17.93 g |
z toho nas. MK: 8.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1463-hovezi-vyvar-s-jatrovym-kapanim