Kroupový vývar se zázvorem

Podzimní období je tady a pro mě to znamená období teplých polévek 🙂

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kroupy propláchneme vodou a postavíme s čistou vodou extra na sporák. Vaříme na mírnějším plameni asi 30 minut. Záleží na kroupách. Máme na paměti, že kroupy se zvětší, proto přidáme dostatek vody.
  2. Mezitím si oloupeme zeleninu (cibuli, mrkve petržel, celer) a nakrájíme na kostičky.
  3. Do většího hrnce přendáme cibuli, zalijeme olejem a necháme zesklovatět.
  4. Poté přidáme zbytek zeleniny zalijeme vývarem a já ředím i vodou.
  5. Rozdělíme si květák na menší a větší hlavičky a přidáme k polévce.
  6. Nakonec oloupeme česnek a zázvor a nakrájíme najemno.
  7. Přidáme do polévky, osolíme a opepříme a vaříme asi 20 minut.
  8. Mezitím scedíme kroupy a znovu propláchneme.
  9. Když je zelenina již měkká, přidáváme kroupy a vaříme ještě cca 5 minut.
  10. Nakonec nasekáme petrželku a vmícháme do polévky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 187.13 kcal | Protein: 7.33 g | Sacharidy: 33.41 g | z toho cukr: 7.50 g | Tuk: 1.62 g | z toho nas. MK: 0.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2129-kroupovy-vyvar-se-zazvorem