Květákový vývar s kroupami a čočkou

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oloupeme zeleninu (cibuli, mrkve petržel, celer) a nakrájíme na kostičky.
2.
Do většího hrnce přendáme cibuli, zalijeme olejem a necháme zesklovatět.
3.
Poté přidáme zbytek zeleniny a zalijeme vývarem. Já ředím i vodou.
4.
Rozdělíme si květák na menší a větší hlavičky a přidáme k polévce.
5.
Kroupy několikrát propláchneme vodou a přidáme též do polévky.
6.
Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a polévkové koření a vaříme asi 20 minut.
7.
Když jsou kroupy (i zelenina) měkké, přidáme propláchnutou čočku a vaříme ještě cca 5 až 10 minut.
8.
Nakonec nasekáme petrželku a vmícháme do polévky.

Od: Liška, 1.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
35 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
205.81 kcal
Protein
9.57 g
Sacharidy
z toho cukr
34.64 g
7.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.73 g
0.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama