Květákový vývar s kroupami a čočkou
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Oloupeme zeleninu (cibuli, mrkve petržel, celer) a nakrájíme na kostičky.
- Do většího hrnce přendáme cibuli, zalijeme olejem a necháme zesklovatět.
- Poté přidáme zbytek zeleniny a zalijeme vývarem. Já ředím i vodou.
- Rozdělíme si květák na menší a větší hlavičky a přidáme k polévce.
- Kroupy několikrát propláchneme vodou a přidáme též do polévky.
- Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a polévkové koření a vaříme asi 20 minut.
- Když jsou kroupy (i zelenina) měkké, přidáme propláchnutou čočku a vaříme ještě cca 5 až 10 minut.
- Nakonec nasekáme petrželku a vmícháme do polévky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 205.81 kcal |
Protein: 9.57 g |
Sacharidy: 34.64 g |
z toho cukr: 7.24 g |
Tuk: 1.73 g |
z toho nas. MK: 0.38 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2520-kvetakovy-vyvar-s-kroupami-a-cockou