Květákový vývar s kroupami a čočkou

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Oloupeme zeleninu (cibuli, mrkve petržel, celer) a nakrájíme na kostičky.
  2. Do většího hrnce přendáme cibuli, zalijeme olejem a necháme zesklovatět.
  3. Poté přidáme zbytek zeleniny a zalijeme vývarem. Já ředím i vodou.
  4. Rozdělíme si květák na menší a větší hlavičky a přidáme k polévce.
  5. Kroupy několikrát propláchneme vodou a přidáme též do polévky.
  6. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a polévkové koření a vaříme asi 20 minut.
  7. Když jsou kroupy (i zelenina) měkké, přidáme propláchnutou čočku a vaříme ještě cca 5 až 10 minut.
  8. Nakonec nasekáme petrželku a vmícháme do polévky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 205.81 kcal | Protein: 9.57 g | Sacharidy: 34.64 g | z toho cukr: 7.24 g | Tuk: 1.73 g | z toho nas. MK: 0.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2520-kvetakovy-vyvar-s-kroupami-a-cockou