Polévka z kotrče
Až nastane houbařská sezóna a budete mít to štěstí, že najdete kotrč, určitě si z něj uvařte polévku. Je to velká dobrota.
Reklama
Postup přípravy
1.
Kotrč před přípravou řádně vymyjeme. Já ho vždy přes noc nechám ponořený v míse s vodou a většinou z něj leccos vyplave. Potom ho propláchnu, nakrájím na větší kusy a proplachuji dál. Až je kotrč opravdu dobře očištěný, pokrájím jej na menší kousky.
2.
Na sádle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a poté vložíme kotrč. Zasypeme sladkou i pálivou paprikou a zarestujeme. Přidáme další koření, zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka.
3.
Lehce zahustíme zátřepkou a vaříme mírným varem do změknutí. Záleží na stáří houby, někdy stačí dusit slabou půlhodinku, starší houbu ale třeba i hodinu. Pokud se nám zdá, že budeme mít málo tekutiny, přidáme další vývar nebo vodu.
4.
Nakonec vmícháme prolisovaný čerstvý česnek a dosolíme. Polévku podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
114.76 kcal |
Protein |
4.29 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.27 g
2.73 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.61 g
2.89 g
|
Reklama
Reklama