Polévka z kotrče

Až nastane houbařská sezóna a budete mít to štěstí, že najdete kotrč, určitě si z něj uvařte polévku. Je to velká dobrota.

Reklama

Ingredience

Zátřepka

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Kotrč před přípravou řádně vymyjeme. Já ho vždy přes noc nechám ponořený v míse s vodou a většinou z něj leccos vyplave. Potom ho propláchnu, nakrájím na větší kusy a proplachuji dál. Až je kotrč opravdu dobře očištěný, pokrájím jej na menší kousky.
2.
Na sádle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a poté vložíme kotrč. Zasypeme sladkou i pálivou paprikou a zarestujeme. Přidáme další koření, zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka.
3.
Lehce zahustíme zátřepkou a vaříme mírným varem do změknutí. Záleží na stáří houby, někdy stačí dusit slabou půlhodinku, starší houbu ale třeba i hodinu. Pokud se nám zdá, že budeme mít málo tekutiny, přidáme další vývar nebo vodu.
4.
Nakonec vmícháme prolisovaný čerstvý česnek a dosolíme. Polévku podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Od: Šárka75, 2.6.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
114.76 kcal
Protein
4.29 g
Sacharidy
z toho cukr
6.27 g
2.73 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.61 g
2.89 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama