Až nastane houbařská sezóna a budete mít to štěstí, že najdete kotrč, určitě si z něj uvařte polévku. Je to velká dobrota.
Ingredience (2 x porce)
Zátřepka
Postup přípravy
Kotrč před přípravou řádně vymyjeme. Já ho vždy přes noc nechám ponořený v míse s vodou a většinou z něj leccos vyplave. Potom ho propláchnu, nakrájím na větší kusy a proplachuji dál. Až je kotrč opravdu dobře očištěný, pokrájím jej na menší kousky.
Na sádle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a poté vložíme kotrč. Zasypeme sladkou i pálivou paprikou a zarestujeme. Přidáme další koření, zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka.
Lehce zahustíme zátřepkou a vaříme mírným varem do změknutí. Záleží na stáří houby, někdy stačí dusit slabou půlhodinku, starší houbu ale třeba i hodinu. Pokud se nám zdá, že budeme mít málo tekutiny, přidáme další vývar nebo vodu.
Nakonec vmícháme prolisovaný čerstvý česnek a dosolíme. Polévku podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 114.76 kcal |
Protein: 4.29 g |
Sacharidy: 6.27 g |
z toho cukr: 2.73 g |
Tuk: 7.61 g |
z toho nas. MK: 2.89 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4548-polevka-z-kotrce