Dršťková polévka z kotrče

Kotrč kadeřavý je velmi dobrá a zdravá houba. Pokud se vám podaří tuto houbu najít, určitě si z ní připravte polévku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kotrč si pořádně očistíme, zabere nám to nějakou chvíli.
2.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce společně s kostičkami cibule. Společně opékáme.
3.
Kotrč si nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce a orestujeme.
4.
Zaprášíme moukou, paprikou, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Zhruba 1 litr.
5.
Vložíme bujón, přivedeme k varu a vaříme zhruba 20 minut.
6.
Poté polévku odstavíme, vsypeme v dlani rozmělněnou majoránku, prolisujeme česnek, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
7.
Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou.

Od: Petuler, 14.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
25 min vaření
40 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
206.41 kcal
Protein
3.08 g
Sacharidy
z toho cukr
9.34 g
2.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.89 g
6.18 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama