Dršťková polévka z kotrče
Kotrč kadeřavý je velmi dobrá a zdravá houba. Pokud se vám podaří tuto houbu najít, určitě si z ní připravte polévku.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Kotrč si pořádně očistíme, zabere nám to nějakou chvíli.
- Slaninu si nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce společně s kostičkami cibule. Společně opékáme.
- Kotrč si nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce a orestujeme.
- Zaprášíme moukou, paprikou, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Zhruba 1 litr.
- Vložíme bujón, přivedeme k varu a vaříme zhruba 20 minut.
- Poté polévku odstavíme, vsypeme v dlani rozmělněnou majoránku, prolisujeme česnek, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
- Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 206.41 kcal |
Protein: 3.08 g |
Sacharidy: 9.34 g |
z toho cukr: 2.39 g |
Tuk: 17.89 g |
z toho nas. MK: 6.18 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3595-drstkova-polevka-z-kotrce