Dršťková polévka z kotrče

Kotrč kadeřavý je velmi dobrá a zdravá houba. Pokud se vám podaří tuto houbu najít, určitě si z ní připravte polévku.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Kotrč si pořádně očistíme, zabere nám to nějakou chvíli.
  2. Slaninu si nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce společně s kostičkami cibule. Společně opékáme.
  3. Kotrč si nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce a orestujeme.
  4. Zaprášíme moukou, paprikou, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Zhruba 1 litr.
  5. Vložíme bujón, přivedeme k varu a vaříme zhruba 20 minut.
  6. Poté polévku odstavíme, vsypeme v dlani rozmělněnou majoránku, prolisujeme česnek, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
  7. Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 206.41 kcal | Protein: 3.08 g | Sacharidy: 9.34 g | z toho cukr: 2.39 g | Tuk: 17.89 g | z toho nas. MK: 6.18 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3595-drstkova-polevka-z-kotrce