Pikantní polévka z hlívy ústřičné

  • Přidat foto

Chcete zajímavou chuť, a ještě posílit imunitní systém? Pak ve vašich receptech nesmí chybět ty, které používají hlívu ústřičnou. Výborně se hodí do polévek, kde bude vždy mírně chroupat.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nakrájíme cibuli nahrubo a dáme orestovat na 1 lžíci sádla na pánvičku. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou. Není třeba ji loupat. Restujeme za občasného míchání asi 10 minut. Vypneme.
2.
Připravíme si zásmažku. 2 lžíce sádla rozehřejeme v hrnci, přidáme celozrnnou mouku a papriku. Promícháme a jakmile přestane mouka pěnit, zalijeme 1,5 l vody. Do základu dáme masox, sůl, pepř a bobkový list. Zahříváme k varu.
3.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Z pánvičky přesypeme do polévky hlívu i s cibulí. Přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Na mírném ohni vaříme asi 30 minut, občas promícháme. Nakonec přidáme paprikový krém nebo špetku chilli a podáváme.

Od: Iva V, 26.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Kategorie: polévka, česká, houby

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
126.86 kcal
Protein
3.46 g
Sacharidy
z toho cukr
13.68 g
2.21 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.47 g
2.96 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.