Hlívová polévka

  • Přidat foto

Vynikající polévka z hlívy ústřičné. S rozpečenou česnekovou bagetou je to skvělá večeře. Hlíva zůstane hezky křupavá, nerozvaří se jako jiné houby.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit.
2.
Vezmeme hlubokou pánev. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme restovat na olej. Přidáme na proužky nakrájenou hlívu. Okořeníme gulášovým kořením. Restujeme asi 5 až 10 minut.
3.
Poté zaprášíme moukou a dobře promícháme.
4.
Zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Přimícháme uvařené brambory. Přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Pokud máte dobře ochucený vývar, polévka už nepotřebuje žádnou sůl ani pepř.
5.
Před podáváním vmícháme maďarský paprikový krém. Přelejeme do hrnce pro snadnější servírování.

Od: Ráďa 78, 18.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, houby, brambory, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
100.10 kcal
Protein
4.85 g
Sacharidy
z toho cukr
16.83 g
1.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.72 g
0.24 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.