Vynikající polévka z hlívy ústřičné. S rozpečenou česnekovou bagetou je to skvělá večeře. Hlíva zůstane hezky křupavá, nerozvaří se jako jiné houby.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit.
Vezmeme hlubokou pánev. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme restovat na olej. Přidáme na proužky nakrájenou hlívu. Okořeníme gulášovým kořením. Restujeme asi 5 až 10 minut.
Poté zaprášíme moukou a dobře promícháme.
Zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Přimícháme uvařené brambory. Přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Pokud máte dobře ochucený vývar, polévka už nepotřebuje žádnou sůl ani pepř.
Před podáváním vmícháme maďarský paprikový krém. Přelejeme do hrnce pro snadnější servírování.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 100.10 kcal |
Protein: 4.85 g |
Sacharidy: 16.83 g |
z toho cukr: 1.65 g |
Tuk: 0.72 g |
z toho nas. MK: 0.24 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1978-hlivova-polevka