Hlívová polévka

Vynikající polévka z hlívy ústřičné. S rozpečenou česnekovou bagetou je to skvělá večeře. Hlíva zůstane hezky křupavá, nerozvaří se jako jiné houby.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit.
  2. Vezmeme hlubokou pánev. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme restovat na olej. Přidáme na proužky nakrájenou hlívu. Okořeníme gulášovým kořením. Restujeme asi 5 až 10 minut.
  3. Poté zaprášíme moukou a dobře promícháme.
  4. Zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Přimícháme uvařené brambory. Přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Pokud máte dobře ochucený vývar, polévka už nepotřebuje žádnou sůl ani pepř.
  5. Před podáváním vmícháme maďarský paprikový krém. Přelejeme do hrnce pro snadnější servírování.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 100.10 kcal | Protein: 4.85 g | Sacharidy: 16.83 g | z toho cukr: 1.65 g | Tuk: 0.72 g | z toho nas. MK: 0.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1978-hlivova-polevka