Pikantní polévka z hlívy ústřičné

Chcete zajímavou chuť, a ještě posílit imunitní systém? Pak ve vašich receptech nesmí chybět ty, které používají hlívu ústřičnou. Výborně se hodí do polévek, kde bude vždy mírně chroupat.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájíme cibuli nahrubo a dáme orestovat na 1 lžíci sádla na pánvičku. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou. Není třeba ji loupat. Restujeme za občasného míchání asi 10 minut. Vypneme.
  2. Připravíme si zásmažku. 2 lžíce sádla rozehřejeme v hrnci, přidáme celozrnnou mouku a papriku. Promícháme a jakmile přestane mouka pěnit, zalijeme 1,5 l vody. Do základu dáme masox, sůl, pepř a bobkový list. Zahříváme k varu.
  3. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Z pánvičky přesypeme do polévky hlívu i s cibulí. Přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Na mírném ohni vaříme asi 30 minut, občas promícháme. Nakonec přidáme paprikový krém nebo špetku chilli a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 134.36 kcal | Protein: 4.09 g | Sacharidy: 15.27 g | z toho cukr: 2.31 g | Tuk: 5.52 g | z toho nas. MK: 2.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1401-pikantni-polevka-z-hlivy-ustricne