Kapustová polévka trochu jinak, než ji většina z nás zná. Kapustovou polévku nezahušťuji a nepřidávám brambory. Používám místo těchto surovin tavený sýr a vařené vejce. Polévka má opravdovou chuť kapusty a je velmi jemná.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Rozehřejeme si v hrnci sádlo a opečeme cibulku na kostičky společně s klobásou na kostičky. Necháme opéct do zlatova.
Kapustu si nakrájíme na nudličky a přidáme do hrnce. Chvíli orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem.
Osolíme, opepříme, přidáme vegetu a necháme vařit asi 15 minut.
Přidáme do polévky tavený sýr, necháme rozpustit, odstavíme z ohně a prolisujeme česnek.
Při servírování vložíme vařené vejce a kdo má rád může vařené brambory.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 405.58 kcal |
Protein: 19.35 g |
Sacharidy: 12.84 g |
z toho cukr: 4.19 g |
Tuk: 28.05 g |
z toho nas. MK: 11.40 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2092-kapustova-polevka-s-varenym-vejcem