Kapustová polévka s vařeným vejcem

Kapustová polévka trochu jinak, než ji většina z nás zná. Kapustovou polévku nezahušťuji a nepřidávám brambory. Používám místo těchto surovin tavený sýr a vařené vejce. Polévka má opravdovou chuť kapusty a je velmi jemná.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme si v hrnci sádlo a opečeme cibulku na kostičky společně s klobásou na kostičky. Necháme opéct do zlatova.
  2. Kapustu si nakrájíme na nudličky a přidáme do hrnce. Chvíli orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme vegetu a necháme vařit asi 15 minut.
  4. Přidáme do polévky tavený sýr, necháme rozpustit, odstavíme z ohně a prolisujeme česnek.
  5. Při servírování vložíme vařené vejce a kdo má rád může vařené brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 405.58 kcal | Protein: 19.35 g | Sacharidy: 12.84 g | z toho cukr: 4.19 g | Tuk: 28.05 g | z toho nas. MK: 11.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2092-kapustova-polevka-s-varenym-vejcem