Kapustová polévka s vůní mrkve a celeru

Samotná kapustová polévka málokoho ohromí svou chutí, avšak kombinace kapusty, mrkve, celeru, brambor a dalších surovin je dokonalou chutnou vitamínovou bombou, jenž si můžete dopřát po celý rok a především pak v jarním období, kdy vaše tělo potřebuje načerpat síly a energii.

Recept na tuto velmi hustou polévku s jistotou zachutná i vašim dětem, protože v ní neuvidí kousky žádné zeleniny, jelikož tato je v polévce rozmixovaná.

A jestliže se snažíte vyhýbat zahušťování moukou, nezoufejte. Tuto kapustovou polévku není nutné zahušťovat. Po rozmixování bude její konzistence ideální a zahuštění nebude třeba.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky.
2.
V hrnci si rozehřejeme máslo, ke kterému přidáme i trošku oleje, aby se nám zelenina nepřipalovala ke dnu hrnce. Jakmile je tuk rozpálený, přidáme na něj cibulku, kterou necháme zesklovatět. Následně přisypeme mrkev, celer, brambory a nakonec i kapustu. Vše zprudka osmažíme a poté zalijeme připraveným zeleninovým vývarem.
3.
Takto připravený základ polévky povaříme alespoň 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
4.
Poté hrnec odstavíme z plotny a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Následně polévku vrátíme zpět na sporák a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na úplný závěr do polévky přidáme i prolisovaný česnek. Podáváme s krutonky, případně kousky mrkve.

Od: marketa98, 12.6.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: marketa98
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
265.87 kcal
Protein
8.13 g
Sacharidy
z toho cukr
29.83 g
5.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.46 g
4.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama