Kapustová polévka s vůní mrkve a celeru

Samotná kapustová polévka málokoho ohromí svou chutí, avšak kombinace kapusty, mrkve, celeru, brambor a dalších surovin je dokonalou chutnou vitamínovou bombou, jenž si můžete dopřát po celý rok a především pak v jarním období, kdy vaše tělo potřebuje načerpat síly a energii.

Recept na tuto velmi hustou polévku s jistotou zachutná i vašim dětem, protože v ní neuvidí kousky žádné zeleniny, jelikož tato je v polévce rozmixovaná.

A jestliže se snažíte vyhýbat zahušťování moukou, nezoufejte. Tuto kapustovou polévku není nutné zahušťovat. Po rozmixování bude její konzistence ideální a zahuštění nebude třeba.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky.
  2. V hrnci si rozehřejeme máslo, ke kterému přidáme i trošku oleje, aby se nám zelenina nepřipalovala ke dnu hrnce. Jakmile je tuk rozpálený, přidáme na něj cibulku, kterou necháme zesklovatět. Následně přisypeme mrkev, celer, brambory a nakonec i kapustu. Vše zprudka osmažíme a poté zalijeme připraveným zeleninovým vývarem.
  3. Takto připravený základ polévky povaříme alespoň 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Poté hrnec odstavíme z plotny a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Následně polévku vrátíme zpět na sporák a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na úplný závěr do polévky přidáme i prolisovaný česnek. Podáváme s krutonky, případně kousky mrkve.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 265.87 kcal | Protein: 8.13 g | Sacharidy: 29.83 g | z toho cukr: 5.27 g | Tuk: 10.46 g | z toho nas. MK: 4.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3103-kapustova-polevka-s-vuni-mrkve-a-celeru