Celerová polévka se zeleninou a parmazánem

Celerová polévka je velmi jemná na chuť. Chutná po celeru a muškátovém oříšku. Doplněná o parmazán je skutečnou lahůdkou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme máslo a vložíme do něj cibuli nakrájenou na kostičky.
2.
Celer si očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do hrnce.
3.
Mrkev, petržel si očistíme nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do hrnce a vše společně opékáme.
4.
Po opečení zaprášíme moukou, krátce orestujeme a zalijeme vodou.
5.
Brambor si očistíme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do polévky a vaříme do změknutí.
6.
Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Podáváme s nastrouhaným parmazánem a nasekanou celerovou natí.

Od: Petuler, 9.1.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
444.36 kcal
Protein
12.57 g
Sacharidy
z toho cukr
57.85 g
10.37 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.68 g
9.24 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama