Celerová polévka se zeleninou a parmazánem
Celerová polévka je velmi jemná na chuť. Chutná po celeru a muškátovém oříšku. Doplněná o parmazán je skutečnou lahůdkou.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme máslo a vložíme do něj cibuli nakrájenou na kostičky.
- Celer si očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do hrnce.
- Mrkev, petržel si očistíme nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do hrnce a vše společně opékáme.
- Po opečení zaprášíme moukou, krátce orestujeme a zalijeme vodou.
- Brambor si očistíme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do polévky a vaříme do změknutí.
- Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Podáváme s nastrouhaným parmazánem a nasekanou celerovou natí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 444.36 kcal |
Protein: 12.57 g |
Sacharidy: 57.85 g |
z toho cukr: 10.37 g |
Tuk: 15.68 g |
z toho nas. MK: 9.24 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3332-celerova-polevka-se-zeleninou-a-parmazanem