Celerová polévka se zeleninou a parmazánem

Celerová polévka je velmi jemná na chuť. Chutná po celeru a muškátovém oříšku. Doplněná o parmazán je skutečnou lahůdkou.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme máslo a vložíme do něj cibuli nakrájenou na kostičky.
  2. Celer si očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do hrnce.
  3. Mrkev, petržel si očistíme nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do hrnce a vše společně opékáme.
  4. Po opečení zaprášíme moukou, krátce orestujeme a zalijeme vodou.
  5. Brambor si očistíme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do polévky a vaříme do změknutí.
  6. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Podáváme s nastrouhaným parmazánem a nasekanou celerovou natí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 444.36 kcal | Protein: 12.57 g | Sacharidy: 57.85 g | z toho cukr: 10.37 g | Tuk: 15.68 g | z toho nas. MK: 9.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3332-celerova-polevka-se-zeleninou-a-parmazanem