Cuketovo-celerová polévka s pečeným česnekem

Cuketovo-celerová polévka s pečeným česnekem je jemná, krémová a plná výrazné chuti. Pečený česnek jí dodává příjemnou sladkost a hloubku, která výborně doplňuje svěžest cukety a celeru. Skvělá volba pro lehký a zdravý oběd nebo večeři.

Reklama

Ingredience

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Pečený česnek: Hlavičku česneku odkrojíme, vršek zakápneme trochu olivového oleje, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud nezměkne a nezíská jemnou chuť.
2.
Cuketu a celer oloupej a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme na drobno.
3.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou zeleninu a krátce orestujeme.
4.
Přidáme zeleninový vývar, přikryjeme a vaříme asi 15–20 minut, dokud zelenina nezměkne.
5.
Přidáme pečený česnek (vymačkáme stroužky z hlavičky) a polévku rozmixujeme do hladka.
6.
Vmícháme smetanu (pokud používáme), osolíme a opepříme podle chuti. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 6.7.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
230.55 kcal
Protein
4.14 g
Sacharidy
z toho cukr
16.07 g
6.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.43 g
6.89 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama