Cuketovo-celerová polévka s pečeným česnekem
Cuketovo-celerová polévka s pečeným česnekem je jemná, krémová a plná výrazné chuti. Pečený česnek jí dodává příjemnou sladkost a hloubku, která výborně doplňuje svěžest cukety a celeru. Skvělá volba pro lehký a zdravý oběd nebo večeři.
Reklama
Postup přípravy
1.
Pečený česnek: Hlavičku česneku odkrojíme, vršek zakápneme trochu olivového oleje, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud nezměkne a nezíská jemnou chuť.
2.
Cuketu a celer oloupej a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme na drobno.
3.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou zeleninu a krátce orestujeme.
4.
Přidáme zeleninový vývar, přikryjeme a vaříme asi 15–20 minut, dokud zelenina nezměkne.
5.
Přidáme pečený česnek (vymačkáme stroužky z hlavičky) a polévku rozmixujeme do hladka.
6.
Vmícháme smetanu (pokud používáme), osolíme a opepříme podle chuti.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
230.55 kcal |
Protein |
4.14 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.07 g
6.25 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
16.43 g
6.89 g
|
Reklama
Reklama