Cuketovo-celerová polévka s pečeným česnekem je jemná, krémová a plná výrazné chuti. Pečený česnek jí dodává příjemnou sladkost a hloubku, která výborně doplňuje svěžest cukety a celeru. Skvělá volba pro lehký a zdravý oběd nebo večeři.
Ingredience (4 x porce)
Ingredience
Postup přípravy
Pečený česnek: Hlavičku česneku odkrojíme, vršek zakápneme trochu olivového oleje, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud nezměkne a nezíská jemnou chuť.
Cuketu a celer oloupej a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme na drobno.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou zeleninu a krátce orestujeme.
Přidáme zeleninový vývar, přikryjeme a vaříme asi 15–20 minut, dokud zelenina nezměkne.
Přidáme pečený česnek (vymačkáme stroužky z hlavičky) a polévku rozmixujeme do hladka.
Vmícháme smetanu (pokud používáme), osolíme a opepříme podle chuti.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 230.55 kcal |
Protein: 4.14 g |
Sacharidy: 16.07 g |
z toho cukr: 6.25 g |
Tuk: 16.43 g |
z toho nas. MK: 6.89 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4568-cuketovo-celerova-polevka-s-pecenym-cesnekem