Česnečka z pečeného česneku

Na česnečce není nic náročného, ale už jste zkoušeli česnek nejdříve upéct, než dáte vařit ? Nemá chybu. Česnečka je výrazná, ale zároveň jemná. Lahoda 🙂

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vezmeme si hlavičku česneku a shora trochu seřízneme, rozpálíme troubu na 180°C a pečeme cca 20 minut. Pro lepší efekt můžeme zabalit i do alobalu, ale já to neudělala.
2.
Mezitím si najemno nakrájíme cibulku a brambory na kostičky.
3.
Až se nám česnek upeče, začneme smažit cibulku na oleji.
4.
Poté přidáme brambory a zalijeme vývarem.
5.
Česnek necháme chvilku vychladnout, mezitím nakrájíme starý chleba na kostičky pokapeme olejem a šoupneme do trouby cca na 5 až 10 minut, podle toho, jak chcete křupavé 🙂
6.
Vrátíme se k česneku. Ten jde po upečení nádherně loupat.
7.
Prolisujeme do polévky, osolíme a opepříme, přidáme majoránku.
8.
Teď už jen necháme cca 20 minut vařit, dokud nejsou brambory měkké.
9.
Servírujeme s krutónky.

Od: Liška, 31.10.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Kategorie: polévka, brambory, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
510.02 kcal
Protein
17.38 g
Sacharidy
z toho cukr
89.70 g
34.58 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.24 g
3.80 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.